EV YAPIMI JÖLELİ İRMİK TATLISI

MERHABA SÜTLÜ TATLILARI TEK BAŞINA ÇOK SEVMEDİĞİMDEN MEYVELERLE ŞENLENDİRMEYİ TERCİH EDİYORUM.MEVSİM İTİBARİYLE ŞEFTALİ OLDUKÇA BOLLAŞTI BENDE KENDİ YAPACAĞIM SOSLA İRMİK TATLISININ LEZZETİNİ BİR ARAYA GETİRDİM ORTAYA BU GÜZEL GÖRÜNTÜ VE MUHTEŞEM LEZZET ÇIKTI GELELİM YAPILIŞINA
MALZEMELER (RESİMDEKİ GİBİ 2 SERVİS TABAĞI ÇIKIYOR)
1 LİTRE SÜT
12 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
12 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
JÖLE İÇİN
4 SU BARDAĞI KATKISIZ ŞEFTALİ SUYU(PINAR KULLANDIM)
YARIM SU BARDAĞI SU
3 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU BUĞDAY NİŞASTASI
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU ŞEKER (ŞEKERSİZ MEYVE SUYU KULLANIRSANIZ MİKTARI ARTIRABİLİRSİNİZ)
SÜSLEME İÇİN 2 ADET ŞEFTALİ
YAPILIŞI
İRMİK TATLISINI SÜT, İRMİK,ŞEKER VE VANİLYAYI KOYARAK KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE SUYLA ISLATILMIŞ CAM SERVİS KABINA DÖKÜYORUZ.SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTA ŞEFTALİ SUYU,SU,ŞEKER VE NİŞASTA İLE YİNE KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK JÖLEYİ YAPMAYA BAŞLIYORUZ.
ŞEFTALİLERİ YARIM AY ŞEKLİNDE DİLİMLEYİP İRMİK TATLISI ÜZERİNE DİZİYORUZ.HAZIRLADIĞIMIZ JÖLEYİ DİKKATLİCE ŞEFTALİLERİN ÜZERİNİ KAPLAYACAK ŞEKİLDE  BOLCA DÖKÜYORUZ.ODA SICAKLIĞINDA 1 SAAT KADAR BEKLEDİKTEN SONRA BULUĞA KOYUP 1-2 SAAT KADAR BEKLETİYORUZ.DAHA SONRA ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIYORUZ.ARZU EDERSENİZ DONDURMA İLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER


Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler