ET ÇÖKERTME

MALZEMELER
400 gram beef stragonof veya biftek
4-5 adet yeşil sivri biber
2 adet kırmızı kapya biber
200 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
4 orta boy patates
1 kase yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ

YAPILIŞI
Etler az yağda suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir, daha sonra üzerine salça ve ince doğranmış biberler ile tuz karabiber birazda su eklenip ağzı kapalı halde pişmeye bırakılır, ocaktan almaya yakın ince doğranmış mantarlarda eklenir.
Diğer tarafta kibrit çöpü gibi kesilen patatesler kurulanıp kızartılır.
Servis tabağına önce kızarttığımız patatesler konulur ve tabağın ortasında mini bir tepecik yapılır üzerine çırpılmış yoğurt konulur son olarak pişen etler suyu süzülerek yoğurdun üstüne yayılır.
Afiyet Olsun Sevgiler




Yorumlar