MAŞ FASÜLYESİ SALATASI


Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bakliyatlardan biride Maş Fasülyesi :)
 peki nedir bu maş fasülyesi:50 yıl öncesine kadar Türkiye'de bilinen Gaziantep ve torosların köylerinde yetiştirilen bu fasülye türünün çorbası yapılırmış, günümüzde tekrar popüler hale gelen maş fasülyesi Güney Amerikadan temin edilerek ülkemizde pek çok markette yerini almaya başladı.
Maş Fasülyesinin yararları :
*100 gramında yaklaşık 7 gram protein bulunur bu özellikle vejeteryan beslenenler için iyi bir gıdadır.
*Zengin lif içeriğiyle hem kolsetreolü düşürür hemde kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur,bu anlamda diyabetikler içinde iyi bir gıdadır.
*100 gram haşlanmış maş fasülyesi sadece 105 kaloridir,yağ içermez ve tokluk sağlar.
Bunun gibi pek çok faydası bulunan Maş Fasülyesi oldukça bereketli olup 1 su bardağı ile yarım tencere dolusu salata yapabilirsiniz

MALZEMELER
1 su bardağı maş fasülyesi
2 adet domates
4-5 sivri biber
yarım demet dereotu
Zeytinyağı , limon suyu,tuz

YAPILIŞI
Maş fasülyesini bir tencereye alın üzerine sıcak su döküp 1 saat kadar bekletin suyu döküp yeniden sıcak su ekleyin yarım saat daha bekledikten sonra suyu süzüp tencereye alın ve sıcak su ekleyerek haşlamaya bırakın çok çabuk haşlanıyor başında beklemenizi öneririm aksi halde lapa haline gelebiliyor. Daha sonra suyu süzüp bir kaba alın ılınınca salata malzemelerini ekleyip harmanlayın.
Ben hem et balık yemeklerinin yanında salata olarak hem de tek başına bir öğün olarak tüketmeyi seviyorum.Oldkça lezzetli bir tadı olan Maş fasülyesine mutlaka sofralarınızda yer verin hemen her markette bulabilirsiniz,fiyat olarakta oldukça uygun bir ürün denemeyi unutmayın 
Afiyet Olsun Sevgiler


Yorumlar